Är det synd om den stora stygga vargen?

I bröderna Grimms saga om Rödluvan är vargen en mycket elak varelse. Den äter upp Rödluvans mormor och klär ut sig till henne. Syftet med det är att sen kunna äta upp även Rödluvan. Vi minns alla hur sagan slutar. Jägaren kommer och hjälper Rödluvan. De skär upp magen på vargen och tar ut mormor och sen fyller de magen med stenar istället och slänger vargen i vattnet. En spännande saga om gott och ont där det goda segrar! Eller? 

Jag läste sagan för Maja som faktiskt började gråta lite. Jag sade till henne att det bara var en saga och att både Rödluvan och mormor mådde bra. Men hon bara skakade på huvudet. Det var vargen hon var ledsen för. Det var väl inte hans fel att han var hungrig sa hon. Så hade jag aldrig tänkt på det förut. Vi pratade om detta en stund innan hon somnade och jag tror att hennes förtvivlan hade gått över. 

Tid för eftertanke

Efter hon somnat satte jag mig för att spela lite casino på nätet. Det finns en spelautomat där som heter Red Riding Hood och jag log direkt när jag såg den. Givetvis startade jag spelet och när jag kom till bonusbanan så skulle man akta sig för vargen. Jag började fundera lite mer på vad Maja hade sagt innan. Det VAR ju faktiskt rätt synd om vargen. I morgon ska jag prata med min dotter igen, och se om hon fortfarande tänker på hur slutet på boken var. Om den stör henne så skriver vi om den! Så vargen får mat istället och alla blir glada och nöjda. 

21 Jul 2018